menu

Omgeving

Op 5 minuten rijden ligt het schattige, witte stadje Cómpeta. Hier dwaalt u door de nauwe, bochtige straatjes en bewondert de witte huizen, waarna u kunt neerploffen op een van de terrassen op het plein waar u het dagelijkse, Spaanse leven aan u voorbij kunt zien gaan.

In Cómpeta bevinden zich vele restaurantjes en cafeetjes waar u prima kunt eten. Ook zijn er verschillende supermarktjes. Op zaterdagmorgen is er markt tot 12.30 uur. Voor toeristische informatie is er een soort VVV kantoor.

Strand & bezienswaardigheden

Op zo’n 25 minuten rijden ligt de kust (o.a. Torrox costa) met zijn vele stranden. Nerja met zijn “Balcon van Europa” moet u beslist een keer gezien hebben. Op 3 km oostelijk van Nerja bevinden zich de “Cuevas de Nerja”, een stelsel van kalksteengrotten die te bezichtigen zijn.

Typerend voor de streek zijn de prachtig gelegen witte bergdorpjes. U kunt per auto tochten maken naar de steden Malaga (40 km), Granada (100 km), Ronda (100 km), Cordoba (200 km) en ook Sevilla is met een overnachting (of meerdere) een schitterende stad.

Wandelen

Houdt u van wandelen? Dan kunt u bij ons uw hart ophalen. Er liggen in ons huis verschillende wandelroutes in de omgeving voor u klaar.